Misschien iets voor jou?

Werptechnieken Controletechnieken Judopak kopen

Misschien iets voor jou?

Uki Gatame

Uki Gatame is een immobilisatie waarbij je je tegenstanders nek en schouders van bovenaf regelt. Wanneer je je tegenstander controleert tijdens één of meerdere immobilisaties van 25 seconden, ontvang je één vol punt en wil je de wedstrijd

Positie

Benader je tegenstander vanuit boven zijn of haar nek. Wanneer je je tegenstander benaderd, schuif je handen onder zijn of haar schouders richting de riem en de oksels via de zijkant …..... Dit zal er toe leiden dat je tegenstander gedwongen wordt om zijn of haar armen omhoog te bewegen. Wanneer je je borst verlaagd op je tegenstanders borst, dan zal je hoofd komen te rusten op zijn of haar borst. Je heupen moeten vervolgens in de lucht wijzen om op deze manier druk te kunnen uitoefenen op de borst van je tegenstander. Ook je armen dienen dusdanig te trekken aan je tegenstanders schouders, zodat je hem of haar als het ware dubbel vouwt.

Je benen dienen te worden gestrekt en je voeten moeten worden gespreid om zo een zo stabiel mogelijke houding te creëren. Alleen je tenen en de bal van je voeten horen de mat aan te raken. Je heupen mogen niet meer dan 90 graden gebogen zijn, waarbij 120 graden de optimale positie betreft. Deze houding zal zorgen voor de meeste druk op de borst van tegenstander.

Toepassing

Als je deze techniek wilt toepassen op je tegenstander, dan moet je hem of haar strak vastpakken en dan aan zijn of haar schouders omhoog trekken, zodat deze van de mat afkomen.